-

Clasamentul celor mai curate orașe din lume

A fost întocmit Top 10 al celor mai curate orașe din lume. Clasamentul a fost întocmit de publicația britanică „The Telegraph”, care a folosit datele furnizate de Organizația Mondială a Comerțului (OMC).

Pe prima poziție, în acest clasament, se situează capitala Suediei, Stockholm. În comparație cu anii 1990, acest oraș a redus considerabil emisiile de gaze de eșapament, iar până în anul 2050 va renunța complet la utilizarea cărbunelului pentru producerea energiei, titrează „The Telegraph”.

Urmează, pe locul doi, orașul Wellington (Noua Zeelandă), iar Canberra, capitala Australiei, se situează pe locul trei, scrie rosbalt.ru. Pe locul patru – Ottawa (Canada), iar pe locul cinci – Edinburgh, capitala scoțiană, oraș de pe coasta de est a Scoției.

În Top 10 al celor mai curate orașe din lume se mai află: Montevideo, capitala Uruguay, Tallin, capitala Estoniei, Helsinki, capitala Finlandei, Monaco şi Madrid, Spania. La polul opus s-a situat Riad, capitala și cel mai mare oraș din Arabia Saudită, fiind declarat cel mai poluat oraş din lume.

Sursa: rador.ro