-

VIDEO: concurs de frumuseţe pentru albinoşi

Stigmatizaţi şi chiar vânaţi în unele ţări din Africa, tineri albinoşi s-au aflat vinerea trecută sub lumina reflectoarelor la Nairobi, unde a avut loc alegerea primilor Miss şi Mister Albinism Kenya.

Primul concurs de acest gen, potrivit organizatorilor, a avut ca obiectiv să arate „că există albinoşi frumoşi şi care se simt bine în pielea lor”, a explicat Isaac Mwaura, primul deputat albinos kenyan, cel care a fost de altfel şi organizatorul competiţiei.

Albinismul este o formă de dezordine congenitală hipo-pigmentară, caracterizată de absența parțială (în hipomelanism, cunoscut și ca hipomelanoză) sau totală (în cazul amelanism-ului ori amelanoză) a pigmentului natural animal, melanina, în ochii, pielea și părul animalelor (sau, mai rar, doar în ochi).

În Africa, oamenii au pielea neagră. „Atunci când o femeie dă naştere unui albinos, oamenii vorbesc despre existenţa unui blestem (…)

Chiar şi copiii de vârsta ta se tem de tine”, a afirmat Nancy Njeri Kariuki, 24 de ani, venită din centrul Kenyei pentru a participa la această competiţie.

 

Citeste continuarea pe rador.ro