-

Românii, în topul celor mai mari cheltuitori din Europa în perioada sărbătorilor

Românii și britanicii cheltuie cel mai mult din Europa în perioada sărbătorilor, potrivit unui studiu.


Românii, raportat la venituri, sunt cei care intenționează să cheltuiască cel mai mare procent din veniturile lunare nete, respectiv 32%.

Conform studiului ING ‘Liga cheltuielilor de Crăciun’, în Europa, cheltuielile de Crăciun rămân constante, în pofida îmbunătățirii situației economice în multe țări europene.

Cetățenii din Marea Britanie se pregătesc să cheltuiască cel mai mult pe cadourile de Crăciun din acest an, comparativ cu cei din restul Europei, SUA și Australia.

Raportul ING privind cheltuielile de Crăciun și Anul Nou, la care au participat peste 13.000 de persoane, arată că britanicii intenționează sa se lipsească, în medie, de 420 euro în perioada sărbătorilor, plasându-se astfel pe primul loc în raportul special.

Următorii mari cheltuitori sunt cei din Statele Unite ale Americii (360 euro) și Luxemburg (300 euro), în timp ce Australia (200 euro) se plasează la jumătatea clasamentului alături de Germania, Spania și Italia (200 euro).

‘Cu toate acestea, deși locuitorii Marii Britanii sunt dispuși să cheltuiască cel mai mult, studiul arată că românii sunt cei care intenționează să aloce pe cheltuielile de Crăciun cel mai mare procent din veniturile lunare nete.

Aceștia intenționează să investească 110 euro pe cadourile de Crăciun, chiar dacă suma se ridică la aproximativ 32% din venitul lunar net’, susțin autorii studiului.

Citeste continuarea pe ziarulunirea.ro