-

Un american şi-a făcut propria ţară

Un bărbat din New York a cumpărat un teren de 16.000 metri pătraţi în statul american Utah, unde a înfiinţat "o republică".

Zaq Landsberg, în vârstă de 30 de ani, s-a autoproclamat "preşedintele" Zaqistanului şi a eliberat "paşapoarte" pentru 24 de locuitori. Mai mult, la intrarea în statul său se află un robot, care are rolul de "paznic".

Zaq Landsberg a cumpărat terenul de pe eBay, în 2005, pentru suma de 610 dolari, acesta aflându-se la 100 de kilometri distanţă de cel mai apropiat oraş, scrie Daily Mail.

Steag şi paşapoarte oficiale

Zaqistan are propriul steag, o graniţă, un buncăr cu provizii şi chiar "paşapoarte oficiale". Cetăţenii Zaqistan-ului trebuie să aplice o ştampilă pe documentul respectiv atunci când intră sau ies din Zaqistan.

Landsberg, care s-a autoproclamat "preşedinte" al Zaqistan-ului, a spus că nu i se pare ciudat să deţină propria ţară şi de-a lungul anilor, 25 de americani s-au alăturat comunităţii amintite.

Pentru a obţine un paşaport, doritorii trebuie să achite o taxă de 40 de dolari.

De asemenea, Zaqistan-ul are propria "ambasadă" în Buenos Aires, Argentina şi sărbătoreşte ziua independenţei pe 19 noiembrie. Pentru a marca 10 ani de la înfiinţarea ţării sale, Landsberg a construit un "monument", cel mai mare obiectiv din Zaqistan.

Citeste continuarea pe monitorulbt.ro