-

Fapte istorice care nu sunt adevărate

Există o serie de fapte şi evenimente care nu au avut loc niciodată de-a lungul istoriei, dar despre care credem că sunt reale.

Povestea vikingilor care au descoperit America

Spre exemplu, în data de 9 octombrie americanii sărbătoresc "Leif Eriksson Day". Sărbătoarea onorează un explorator viking care se presupune că ar fi fost primul care a păşit în America de Nord. Americanii obişnuiesc să poarte celebrele pălării cu coarne care ne amintesc tuturor de vikingi, dar adevărul este cu totul altul.

Povestea vikingilor este plină de dezinformare. În primul rând, nu există nicio dovadă că aceştia purtau în urmă cu mii de ani celebrele pălării cu coarne, iar istoria a dovedit teoria conform căreia Cristofor Columb a fost omul care a descoperit America.

Celebra frază "Lasă-i să mănânce tort"

Celebra frază atribuită Mariei Antoaneta este mai mult un mit decât realitate. Cu toţii ştim că Maria Antoaneta este responsabilă pentru fraza , "Lasă-i să mănânce tort", atunci când ţăranii francezi se plângeau că sunt atât de săraci încât nu îşi permit nici pâine.

Istoricii susţin însă că Marie-Thérèse, soţia lui Ludovic al XIV-lea, a fost cea care a spus de fapt aceste vorbe, cu un secol mai devreme.

Miturile din jurul lui George Washington

Da, primul preşedinte al Statelor Unite a avut unele probleme dentare serioase. Chiar dacă a purtat de-a lungul timpului proteze, nu este adevărat că acestea erau confecţionate din lemn. Potrivit MountVernon.org, George Washington avea dinţi falşi din mai multe materiale, inclusiv fildeş, aur şi plumb.

De asemenea, nici povestea conform căreia ar fi tăiat un cireş de la bază doar pentru a striga mai apoi "Eu nu pot spune minciuni", nu este adevărată.

Citeste continuarea pe monitorulbt.ro