-

Caz de himerism genetic în SUA: Geamănul nenăscut al unui bărbat este tatăl copilului său

Un american de 34 de ani a dat bătăi de cap medicilor care au efectuat un test de paternitate pe care acesta îl solicitase, rezultatele demonstrând, contrar inisistenţelor bărbătului, că nu este tatăl copilului.

După mai multe investigaţii, explicaţia s-a dovedit a avea o bază ştiinţifică, şi anume, himerismul genetic. Este vorba despre o persoană care are în ADN anumite gene absorbite la începutul vieţii intrauterine, aparţinând unui geamăn nenăscut. În cazul de faţă, genele acestui geamăn s-au transmis copilului, ceea ce face imposibil ca rezultatele testului să poată confirma paternitatea.

Se consideră că aproximativ una din opt sarcini normale debutează ca sarcina multiplă, iar celulele acelui făt care nu se mai dezvoltă sunt absorbite de geamănul care supravieţuieşte.

Cuplul din Washington a decis să facă testul de paternitate după ce s-a constatat că grupa de sânge a copilului lor nu se potrivea cu a nici unuia dintre ei. Cei doi au apelat la tehnica fertilizării in vitro pentru a avea un copil şi s-au temut că mostrele de spermă fuseseră încurcate de personalul clinicii.

După ce testul de paternitate a indicat iniţial că bărbatul nu este tatăl biologic, cei doi au hotărât să apeleze la un test genetic de descendenţă, care a relevat că americanul este de fapt.. unchiul copilului. Genele prezente în saliva acestuia difereau de cele spermatice, care se potriveau doar în proporţie de 10% cu cele ale copilului.

Oricât de ciudat ar părea, din punct de vedere genetic, geamănul nenăscut al americanului este tatăl copilului.

Citeste continuarea pe rador.ro