-

Ziua Mondială a Mersului pe Jos

În primul weekend al lunii octombrie a fiecărui an se sărbătoreşte Ziua Mondială a Mersului pe Jos.

Totul a pornit de la iniţiativa luată de către Asociaţia Internaţională a Sportului pentru Toţi(TAFISA), în 1991, din dorinţa de a transforma mersul pe jos într-un fenomen de masă, pentru o viaţă activă, ferită de obezitate şi riscurile asociate acesteia.
TAFISA doreşte ca pe parcursul întregii luni să încurajeze integrarea mersului ca activitate zilnică necesară în timp pentru cel de-al doilea eveniment „Designed to Move”. Weekendul de 3 şi 4 octombrie va fi încărcat cu evenimente emblematice din întreaga lume. Evenimentul se adresează întregii populaţii, familii, senori, persoane cu dizabilităţi. Ruta principală nu depăşeşte 12 km,iar traseul este unul uşor.
Mersul pe jos este o activitate plăcută, utilă şi, mai ales, sănătoasă, motiv pentru care evenimentul este susţinut, la nivel global, de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).doctorulpicioarelor21sept1-min
Mersul pe jos previne apariţia diabetului de tip 2. Specialiştii au demonstrat că o persoană care merge pe jos timp de 150 minute pe săptămână, pierde circa 7% din greutatea corpului.
S-a demonstrat că mersul întăreşte inima şi astfel persoanele care au mers pe jos timp de 3 ore sau mai mult pe săptămână au avut un risc mai redus de apariţie a atacului de cord. De asemenea, mişcarea este bună şi pentru funcţia cognitivă.

Citeste continuarea pe doctorulpicioarelor.ro