-

60 de ani de distracţie cu Disneyland

În iulie 1955, a fost inaugurat parcul de distracţii ’’Disneyland’’, cu mult fast, în prezenţa a peste 30.000 de vizitatori veniţi din lumea întreagă.

Walt Elias Disney este un nume de referinţă în istoria desenului animat, cel care a imaginat o paletă foarte diversificată de personaje nemuritoare. Născut la 5 decembrie 1901, la Chicago, a studiat o perioadă la Kansas City Art Institute, dar după intrarea Statelor Unite în Primul Război Mondial s-a înrolat voluntar în armată.

La începutul anilor ’20 a început să facă filme de animaţie, iar prin anii ’30 era preocupat să găsească o posibilitate prin care să-şi poată prezenta tridimensional întreaga creaţie.

Pe când cele două fiice ale sale erau mici şi se plimbau prin diverse parcuri de distracţie, a remarcat sărăcia acestora şi lipsa de imaginaţie cu care erau construite. De pe atunci a început să viseze la fel de fel de locuri frumoase, în care copiii şi adulţii să se poată plimba fericiţi în lumea basmelor de altădată.

Îşi dorea un loc care să creeze această lume mirifică, în care să se integreze perfect toate personajele sale, unde Mickey şi Donald, Pluto şi Goofy să poată zburda netulburaţi în căsuţele lor şi pe străzile dintre ele, piraţii să-şi aibă insula lor cu comorile ascunse, Tom Sawyer — vaporaşul lui şi Cenuşăreasa — castelul ei.

Abia în 1952, Walt Disney a reuşit să înfiinţeze WED Enterprises, o organizaţie de design şi dezvoltare, care poartă iniţialele propriului său nume, precursoarea actualei companii Walt Disney Imagineering, potrivit www.designingdisney.com.

Citeste continuarea pe monitorulbt.ro