-

5 modalități de a te relaxa vara

Profiți de vară și de concediu ca să te odihnești sau nu poți lăsa telefonul din mână și îți consulți e-mail-ul de trei ori pe zi?


Uite 5 modalitati de a te relaxa vara.

1. Incearca stand-up paddle yoga

Pentru relaxare, yoga este o valoare sigura. Atunci cand este practicata pe apa, mai precis pe un stand-up paddle board, o placa mai lata si mai lunga decat cea de de surf, beneficiile sale se multiplica. O buna oxigenare este la baza fiecarui exercitiu si gandeste-te cat de bine iti face sa inspiri aerul marin.

Leganarea valurilor te va destinde in mod special. Paradoxal, nevoia de a te mentine in echilibru ca sa nu cazi in apa aduce un aspect ludic acestei indeletniciri. Specialistii spun ca aceasta disciplina a sporturilor nautice se apropie de viata reala, caci trebuie sa te mentii in permanenta in echilibru si sa inveti sa te ridici.

Exista mai multe centre de sporturi nautice, unde poti inchiria un stand-up paddle.

2. Practica do-yon

Do-yon este un tip de masaj derivat din shiatsu, care nu necesita cunostinte de specialitate. Desigur, pentru cei motivati, exista cursuri. Pentru a incepe ziua sub bune auspicii, urmeaza programul calugarilor budisti: dimineata, pe stomacul gol, practica do-yon timp de 15 minute pe plaja, in gradina sau pe terasa, intr-un loc calm.

3. Inchide telefonul mobil

Este bine sa ai acces la e-mail pe plaja si distractiv sa postezi fotografii pe retele de socializare. Incearca, macar cateva zile sa inchizi telefonul mobil. Creierul are nevoie de pauze, lucru indispensabil echilibrului psihic al fiecaruia.

Daca totusi ai nevoie de telefon ca sa fii sunat, deconecteaza telefonul de la internet. Sau macar propune-ti sa navighezi in intervale orare fixe, dimineata si seara, de exemplu.

Citeste continuarea pe curademiere.ro