-

Într-un oraş din Spania pisicile şi câinii sunt consideraţi locuitori

Autorităţile oraşului Trigueros del Valle din nordul Spaniei au anunţat că pisicile şi câinii sunt consideraţi locuiori ai oraşului cu drepturi depline, informază cotidianul spaniol ABC.

Potrivit ziarului, conducerea oraşului a adoptat în unanimitate propunerea care prevede că animalele domestice sunt „locuitori neumani” ai oraşului.

Primarul Pedro J. Pérez a declarat că prin această decizie oraşul îşi asumă tutela animalelor domestice, iar în cazul în care sunt neglijate sau abandonate, Consiliul Local le va lua sub ocrotirea sa şi se va îngriji de plasarea lor într-un loc corespunzător.

Organizaţiile pentru apărarea drepturilor animalelor consideră că oraşul Trigueros del Valle a făcut astfel un pas important şi şi-au exprimat speranţa că acest demers va fi urmat şi de alte oraşe.

Potrivit celei mai mari organizaţii pentru drepturile animalelor, PACMA, în Spania sunt abandonate anual aproximativ 150.000 de animale domestice. Amenda care poate fi stabilită de autorirăţile spaniole în asemenea cazuri este de 300 de euro, dar până în prezent nu s-au aplicat sancţiuni, menţionează PACMA.

Sursa: rador.ro