-

Adevărul despre relaţiile afişate pe Facebook. Ce spun despre sentimentele partenerilor?

O cercetare recentă, realizată de Albright College, arată care sunt categoriile de persoane care îşi fac publică relaţia amoroasă pe reţelele sociale.


De multe ori, pozele care prezintă cupluri fericite şi comentariile care pun accent pe viaţa de cuplu pot să-i deranjeze pe ceilalţi utilizatori.

Cercetătorii au vrut să afle care este personalitatea celor care se laudă pe Facebook cu relaţia pe care o au.

La studiu au participat voluntari care aveau o relaţie, durata acesteia variind de la o lună la 30 de ani. Apoi cercetătorii au monitorizat pozele de cuplu publicate de aceştia pe Facebook, în timp ce realizau separat şi teste de personalitate.

Gwendolyn Seidman, autorul studiului, spune că persoanele care simt nevoia de siguranţă prin aprobarea altora şi prin afişarea relaţiei sunt de obicei oameni care au o anxietate socială mai mare şi un respect scăzut faţă de sine.

Prin interacţiunea foarte frecventă cu mesajele postate de partenerii lor, ei vor să arate altora că relaţia lor este OK, că sunt foarte fericiţi.

De asemenea, afişarea relaţiei pe Facebook este mai des întâlnită la cei introvertiţi, deşi extrovertiţii au mai mulţi prieteni şi sunt mai activi pe aceste reţele sociale.

Citeste continuarea pe monitorulsv.ro