-

Viaţa neştiută a celei mai elegante femei de la Hollywood

Audrey Hepburn avea, ca oricare altă femeie, complexele şi temerile sale, iar viaţa sa personală nu a fost una uşoară.

Cunoscută pentru rolul din „Mic dejun la Tiffany/ Breakfast at Tiffany’s“, numele său este strâns legat de acest film de succes, lansat în 1961, şi de interpretarea frumoasei Holly Golightly.

Departe de celebra rochie neagră („Little black dress“), pufăitul din portţigarete şi de produsele de patiserie mâncate în faţa magazinului de bijuterii Tiffany’s, actriţa Audrey Hepburn nu avea foarte multe lucruri în comun cu personajul Holly Golightly, pe care l-a interpretat cu atâta măiestrie în filmul „Mic dejun la Tiffany/ Breakfast at Tiffany’s“.

Filmul i-a adus o nominalizare la premiile Oscar, precum şi reputaţia de cea mai elegantă femeie de la Hollywood. Însă, în timp ce inovaţiile aduse de actriţă, atât în cinematografie, cât şi în lumea modei sunt celebrate şi astăzi, la peste 20 de ani de la moartea sa, din 1993, unele aspecte fascinante ale vieţii sale personale nu primesc întotdeauna aceeaşi atenţie. Publicaţia „Huffington Post“ a alcătuit o listă cu lucruri mai puţin ştiute ale vieţii din spatele camerelor de filmat ale actriţei Audrey Hepburn.

Era o femeie introvertită

Deşi în rolul personajului Holly Golightly, din „Mic dejun la Tiffany“, care i-a cimentat drumul către succes actriţei, nu era genul de femeie care, după o zi obositoare, să meargă acasă şi să se relaxeze citind o carte bună, Audrey Hepburn făcea aşa în viaţa reală.

Mai mult, starul de la Hollywood a mărturisit că a găsit în lungmetrajul „Mic dejun la Tiffany“ un rol provocator, tocmai din cauza firii sale mai tăcute. „Să joc rolul acestei fete atât de extrovertită a fost cel mai greu lucru pe care l-am făcut vreodată“, a mărturisit actriţa, citată de „Huffington Post“.

A avut mai multe slujbe banale

Deşi mai multe rapoarte estimează că veniturile obţinute de Hepburn din filmul „Mic dejun la Tiffany“ ar fi valorat, în prezent, şase milioane de dolari, actriţa a avut şi perioade mai dificile, când a trebuit să accepte tot felul de slujbe mărunte pentru a se putea întreţine.

Astfel, potrivit cărţii biografice „Audrey Hepburn: Fair Lady of the Screen“, scrisă de Ian Woodward, Hepburn a lucrat ca asistentă într-un cabinet stomatologic, ca funcţionar public şi, ocazional, ca profesoară de franceză.

A trăit în Olanda ocupată de nazişti

Ca adult, viaţa actriţei a fost marcată de strălucirea şi bogăţiile Hollywood-ului. Cu toate acestea, în tinereţe, Hepburn a trecut prin multe încercări dificile pentru a fugi din Olanda ocupată de nazişti. În acest timp, Hepburn a suferit de malnutriţie din cauza lipsei de hrană.

De asemenea, Hepburn a pierdut mai mulţi membri ai familiei, din cauza participării lor la eforturile rezistenţei naziste.

Citeste continuarea pe monitorulbt.ro