-

Acesta e partenerul potrivit pentru tine? Poţi afla cu ajutorul a doar două întrebări

Felul în care membrii unui cuplu răspund la două întrebări simple arată, cu un grad mare de precizie, dacă perechea respectivă va rămâne împreună sau va divorţa, spun autorii unui studiu realizat în SUA.


Iată cele două întrebări:

1. Cât de fericit(ă) eşti în căsnicie, faţă de cât de fericit(ă) ai fi dacă n-ai fi căsătorit(ă)?

2. Cum crezi că a răspuns soţul tău/soţia ta la această întrebare?

În anii 1980, oamenii de ştiinţă au pus aceste întrebări unui număr de 4.242 de cupluri într-o primă rundă de studiu şi apoi au pus aceleaşi întrebări aceloraşi oameni, 6 ani mai târziu.

Recent, economiştii Leora Friedberg şi Steven Stern, de la University of Virginia, au reanalizat datele acelui studiu şi au constatat că, în mod deloc surprinzător, oamenii care spuneau că nu le-ar merge mai rău dacă ar fi singuri decât le merge căsătoriţi aveau şanse mai mari de a divorţa.

Dar şansele de despărţire erau încă şi mai mari atunci când unul dintre parteneri supraestima cât de fericit e celălalt membru al cuplului în căsnicie.

Doar în 40,9% dintre cupluri, persoanele au identificat corect în ce fel ar răspunde partenerul lor la prima întrebare. Asta înseamnă că în aproape 60% dintre cupluri partenerii nu se cunoşteau şi înţelegeau suficient de bine unul pe altul, iar în aproximativ un sfert dintre aceste cupluri existau discrepanţe mari în ceea ce priveşte evaluarea gradului de fericire a partenerului.

Citeste continuarea pe monitorulsv.ro