-

Secrete de frumuseţe din jurul lumii

Când vine vorba de ritualul de frumuseţe, femeile din orice colţ al lumii sunt înarmate cu mii de secrete unice, care se transmit cu mare grijă de la mamă la fiică. Astfel, japonezele au întotdeauna părul lung şi lucios, iar tenul măsliniu al grecoaicelor frapează prin luminozitate.

Australia

Specialiştii australieni de make up spun că femeile aborigene din această ţară folosesc extractul din coada-şoricelului pentru a preveni vergeturile. Această plantă are proprietatea de a hidrata intens pielea, având, pe deasupra, un efect antiinflamator şi calmant.

Israel

Aici, femeile cred în puterea sării de mare. Înotul în Marea Moartă ajută organismul să scape de toxine şi, de asemenea, contribuie la vindecarea bolilor de piele. Pentru a beneficia de proprietăţile de detoxifiere a sării de mare, la domiciliu încearcă următorul scrab: se amestecă împreună ¼ cană sare de mare, un vârf de cuţit de praf de alge marine, ½ ceaşcă de ulei de masaj şi 10-15 picături de ulei de levănţică. Se aplică pe piele cu mişcări lente, pentru a asigura o exfoliere uşoară.

Chile

Strălucirea sănătoasă a tenului femeilor din Chile se datorează strugurilor roşii. Ele pregătesc o pastă specială dintr-un strugure zdrobit în palmă şi două linguriţe de făină albă. Apoi aplică masca pe faţă şi o lasă pe o perioadă de zece minute. După care clătesc tenul cu apă călduţă.

Republica Dominicană

Femeile dominicane se bucură de nişte unghii extrem de tari. Care e secretul lor? Ele jură că usturoiul le păstrează unghiile tari ca fierul. Ele mărunţesc usturoi proaspăt, îl adaugă la o sticluţă de lac incolor de unghii şi îl lasă să stea astfel şapte-zece zile.

Iniţial, se simte mirosul de usturoi, însă acesta în scurt timp dispare. Usturoiul are proprietăţi de întărire, având şi un efect antibacterian.

Citeste continuarea pe monitorulbt.ro