-

Pasiuni demne de Cartea Recordurilor

Un meloman din Brazilia se poate lăuda că deţine cea mai mare colecţie de discuri de vinil din lume. Acesta a adunat până acum mai bine de 5 milioane de discuri.

În capitala Mexicului, amatorii de vehicule vechi au stabilit un nou record mondial. 1.721 de automobile Mustang, Cadillac, microbuze şi "broscuţe" Volkswagen au defilat pe străzile oraşului.

"Pot confirma că avem astăzi 1.721 de automobile. Este un nou record mondial care a fost inclus în Guinness Book", a spus reprezentantul Guinness Book, Evelyn Carrera.

Capitala mexicană a fost gazda celei mai mare parade a maşinilor de colecţie. De-a lungul celor 5,6 km cât măsoară Paseo de la Reforma, bulevardul care traversează centrul oraşului, s-au adunat aproximativ 250 de mii de spectatori. Recordul precedent a fost stabilit în 2002, la Zandvoort, Olanda, cu 948 maşini.

"Ideea acestui eveniment aparţine Federaţiei Mexicane a Maşinilor de Colecţie. La realizarea acestui record am lucrat un an de zile", a menţionat organizatorul paradei, Cesar Coletti.

Un alt şofer, de această dată a unui autobuz de linie din Sao Paulo, a devenit de asemenea demn de Cartea Recordurilor. Este vorba de un bărbat de 62 de ani care a reuşit să adune de-a lungul vieţii sale mai bine de 5 milioane de discuri de vinil şi spune că nu are de gând să se oprească aici. Acesta îşi păstrează colecţia într-un fost depozit a unei fabrici de lumânări.

"Oamenii mă întreabă dacă am de gând să depăşesc cifra de cinci milioane. Nu ştiu câte discuri voi mai reuşi să adun. Cert este că mai am spaţiu pentru alte cinci milioane", a precizat bărbatul. Acum, visul brazilianului este să transforme fabrica de lumânări într-un centru cultural, iar doritorii să poată avea acces la colecţia sa pentru şi să poată asculta înregistrări rare. În timp ce discurile americane şi britanice au fost în mare parte digitalizate, 80% din muzica braziliană rămâne imprimată pe vinil.

Sursa: Rador