-

Cea mai lungă pasarelă suspendată din lume

O pasarelă suspendată de 405 de metri lungime, recent inaugurată în Austria, a fost recunoscută de Guinness World Records drept cel mai lung pod suspendat pietonal în stil Tibetan din lume.

Construcţia numită Highline 179 a costat 2 milioane de euro şi a fost realizată în şapte luni, oferind turiştilor fiorii unui traseu la o înălţime de 112 metri de la nivelul solului. Pasarela care se balansează uşor are o punte de tip grilaj cu o lăţime de 1,2 metri.

Pasarela pietonală leagă ruinele fortăreţei medievale Ehrenberg de vestigiile Fortului Claudia, o lucrare de fortificaţie din secolul al XVII-lea.

Oficiali locali din oraşul tirolez Reutte au informat pe site-ul noului pod că "Highline 179" a fost acceptat de către Guinness World Records drept cel mai lung pod de acest tip de pe planetă.

Ei speră acum că trecerea pe această pasarelă care dă senzaţii tari, deasupra unei văi în care se află o autostradă aglomerată, va atrage turişti din întreaga lume. Taxa de trecere este la 5 euro pentru copii şi 8 de euro pentru adulţi.