-

Cel mai mare brad de Crăciun din lume

Cel mai mare brad de Crăciun din lume se înalţă într-un orăşel din Germania. Oficialii şi localnicii din Dortmund se laudă cu un copac înalt de 45 de metri, decorat cu aproape 50 de mii de luminiţe.

Bradul din Dortmund nu este unul obişnuit, fiind construit din 1.700 de molizi mai mici. În vârful copacului a fost montat un ornament în formă de înger, de patru metri înălţime şi decorat cu peste 1.000 de beculeţe. Deşi recunosc că un brad de Crăciun din Brazilia este mai înalt, autorităţile germane spun că doar al lor este natural.

"Copacul are 45 de metri înălţime şi este cel mai mare construit cu arbori adevăraţi. Aceasta este şi problema, un copac natural nu poate fi atât de înalt. Este unul în Brazilia, dar este o construcţie din oţel cu câteva becuri. Aici avem 1.700 de molizi Sauerland, plantaţi special pentru asta", a declarat şeful companiei responsabile de construcţia bradului, Thomas Weise.

Vizitatorii au rămas impresionaţi de bradul impunător, care se înalţă în mijlocul celui mai mare târg de Crăciun din Germania. În orăşelul Dortmund, au fost întinse 300 de standuri cu mâncare şi decoraţiuni de iarnă. Este singurul loc din această ţară, unde vizitatorii îşi pot bate propriile monede de Crăciun şi pot trimite scrisori cu timbre speciale.