-

Cele mai consumate alimente din lume

Roşiile sunt unele dintre cele mai consumate alimente din lume, însă cu siguranţă există numeroase lucruri pe care oamenii nu le cunosc despre acestea.

"Huffington Post" a alcătuit o listă cu zece lucruri mai puţin cunoscute despre roşii. Oamenii credeau că roşiile sunt otrăvitoare. În anii 1700, europenii se temeau să consume roşii deoarece aristocraţii se îmbolnăveau şi mureau după ce le mâncau.

Roşia a primit porecla de "mărul otrăvitor". Problema nu erau însă roşiile, cu farfuriile din aliaj de cositor şi plumb pe care acestea erau servite. Din cauza acidităţii crescute a roşiilor, acestea deveneau otrăvitoare.

China este cel mai mare producător de roşii. Ţara, care nu are un obicei din a consuma roşii, este urmată în clasament de Statele Unite. China exportă marea majoritate a recoltelor de roşii. Un american mănăncă câte aproximativ zece kilograme de roşii pe an. Aproximativ jumătate din cantitate este consumată sub formă de sos de tomate şi ketchup. Roşia poate fi numită "piersica lup". Denumirea ştiinţifică a roşiei este Lycopersicon lycopersicum, care înseamnă "piersica lup".

Roşiile nu trebuiesc păstrate în frigider. Aerul rece din frigider împiedică roşiile să se coacă şi le alterează textura. Pentru a-şi păstra gustul, roşiile trebuiesc păstrate la temperatura camerei.

Roşiile pot fi folosite pentru îngrijirea pielii. Datorită acidului pe care îl conţin, roşiile pot fi folosite pentru curăţarea petelor de pe piele. Pulpa de roşii aplicată pe ten ajută, de asemenea, persoanele cu piele grasă.

Roşiile sunt originare din Anzi. Roşiile au fost cultivate pentru prima dată de azteci şi incaşi, în anii 700 Î.H., şi nu provin din Italia, aşa cum se credea până acum.

Primele tipuri de roşii nu au avut culoarea roşie. Primele roşii erau mici şi de culoare galbenă, ceea ce explică numele italian pe care l-au primit când au fost aduse în Europa (n.r. pomi d'oro). Există aproximativ 10.000 de tipuri de roşii în întreaga lume.

Roşiile sunt de fapt fructe. Din punct de vedere botanic, roşiile sunt fructe. Însă în 1893, Curtea Supremă a decis că acestea pot fi denumite şi „legume".