-

OZN-uri surprinse în picturi sacre. Unul dintre tablouri se află în România! (GALERIE FOTO)

Existența extratereștrilor și a navelor lor spațiale este un mister asupra căruia nu s-a făcut lumină, dar care strânește din ce în ce mai multe dezbateri și controverse.

Convingerea că există în Univers alte civilizații despre care nu știm mai nimic a fascinat omenirea încă din vremuri străvechi. Poate că acesta este motivul pentru care diferite forme de OZN-uri apar în picturi sacre, multe dintre ele celebre.

Picturi, sculpturi și fresce din diverse perioade ale istoriei sunt pline de reprezentări enigmatice, care par să indice că umanitatea a avut contacte cu civilizații îndepărtate, venite de pe alte planete. Acestea, deși datează din perioade diferite, au în comun un lucru: înfățișează obiecte zburătoare neidentificate care seamănă foarte bine cu navele moderne.

Imagini stranii apar în picturi cu temă religioasă, care ilustrează evenimente sacre, ceea ce pare să indice o legătură strânsă între divinitate și universul extraterestru.

Iată care sunt câteva dintre aceste picturi, pentru care oamenii de știință încă se străduiesc să găsească o explicație:

1. Buna Vestire cu Sfântul Emidius, de Carlo Crivelli

Buna Vestire cu Sfântul Emidius
Acest tablou, ce se află la National Gallery din Londra a fost pictat de artistul italian în 1486 si o înfățișează pe Fecioara Maria înainte de a afla că îl va naște pe Iisus. În pictură se vede clar o rază de lumină care coboară spre Fecioara Maria dintr-un obiect zburător rotund, care seamănă izbitor de mult cu un OZN.

Criticii de artă au interpretat prezența misteriosului obiect cu reprezentarea lui Dumnezeu, însă pasionații de povești cu extratereștri au o abordare mai pragmatică, demnă de un scenariu SF: Iisus ar fi fost creat prin inginerie genetică și implantat în pântecele Fecioarei Maria de către extratereștri.

2. Botezul lui Hristos, de Aert de Gelder

2. botezul lui hristos de aert de gelder
În tabloul pictat în 1710 de pictorul flamand Aert de Gelde, un obiect sub formă de disc, aflat pe cer, țintește patru raze de lumină asupra lui Ioan Botezătorul, care îl botează pe Iisus Hristos.

Având în vedere că Gelde a fost ucenicul lui Rembrandt, unii susțin că ar fi avut acces la arhivele secrete ale Vaticanului, iar opera sa ar conține indicii ascunse cu privire la cunoștințe interzise oamenilor de rând.


3. Fresca din Biserica Mănăstirii din Sighișoara

5. fresca din biserica manastiri din sighisoara

Un alt tablou cu astfel de detalii stranii, care înfățișează un obiect zburător în formă de disc care plutește deasupra unei clădiri în flăcări, poate fi admirat chiar în România. Este vorba despre fresca din Biserica Mănăstirii din Sighișoara. Pe aceeași pictură, a cărei vechime exactă este necunoscută, se află și o inscripție în limba germană, care se traduce prin: „Israel, pune-ți nădejdea în Domnul”.

Biserica Mănăstirii se află în vecinătatea Turnului cu ceas din Sighișoara și a aparținut Mănăstirii dominicane, construită în secolul al XIII-lea. Mănăstirea a fost demolată la sfârșitul secolului al XIX-lea, pentru a face loc Consiliului Municipal, iar din vechea mănăstire se mai păstrează doar un coridor. Biserica, în forma ei actuală, datează din anul 1677.

4. Fresca „Răstignirea” din Georgia

4. Fresca Răstignirea din Georgia

O frescă bizară, care înfățișează răstignirea lui Hritstos, poate fi văzută în Catedrala Svetishoveli din Mtskheta, Georgia. La o primă vedere, imaginea nu pare să aibă nimic ieșit din comun, dar, la o privire mai atentă, se pot observa, în fundal, la stânga și la dreapta lui Iisus, două obiecte zburătoare, care par propulsate de motoare cu reacție.

5. Madonna și Sfântul Giovannino

Madona

În pictura lui Domenico Ghirlandaio intitulată „Madonna cu Sfântul Giovannino, aflată în Palazzo Vecchio din Florența, se poate observa, pe cerul pictat dincolo de fereastra clădirii, unde se găsește Fecioara, un obiect ciudat, de forma unui disc luminos, care amintește de un OZN. Ba chiar, în plan îndepărtat, un bărbat și un câine par să privească uluiți spre apariția plutitoare.

6. Miracolul zăpezii, de Masolino da Panicale

masolino da panicale miracolo neve

Un alt tablou cu reprezentări ufologice (din 1432) este cel al pictorului italian Masolino da Panicale (1383-1447), în care putem observa mai multe OZN-uri care pur şi simplu brăzdează cerul. Tabloul în cauză se numeşte “Miracolul zăpezii” şi a fost pictat de Masolino da Panicale pentru biserica Santa Maria Maggiore din Roma. Actualmente tabloul poate fi văzut în Galeria Națională din Capodimonte, Napoli.

Pictura se bazează pe o legendă străveche, conform căreia Papa Liberius și un roman înstărit au visat că Fecioara Maria le-au cerut să construiască o biserică pe una dintre cele șapte coline ale Romei. Fecioara le-a transmis celor doi că vor ști care este locul potrivit pentru construirea bisericii pentru că în acel loc va ninge.

Conform legendei, a doua zi – o zi toridă de vară – a nins pe dealul Esquilino, iar cei doi au știut imediat că acolo va trebui construită biserica. În tabloul lui Masolino da Panicale este prezentată scena descoperirii zăpezii, iar formele care par la început a fi norii din care a căzut zăpada încep să semene tot mai tare cu nișe nave spațiale, care veghează de sus întreaga scenă.