-

După patru ani de muncă, a realizat o biserică din copaci vii. Rezultatul este uimitor! (GALERIE FOTO)

Ideea neobișnuită a unui neo-zeelandez de a crește în propria curte o biserică vie, a prins contur după o muncă elaborată, care a durat 4 ani.
Brian Cox a vrut neapărat ca biserica realizată de el să fie iluminată bine pe tot parcursul zilei și din acest motiv a folosit o combinație unică de arbori de un anumit colorit, obținând astfel o coroană vie ce dă naștere unor jocuri impresionante de lumini și umbre. Este drept, experiența sa și cunoștințele necesare în replantarea arborilor l-au ajutat în proiectul său.

În aprilie 2011, Brian Cox a curățat terenul și a construit cadrul metalic al bisericii, pe care l-a umplut apoi cu arbori. Biserica din copaci vii a devenit între timp un refugiu natural și o oază de serenitate, departe de zgomotul și stresul civilizației urbane.

biserica vie construita din copaci

Constructorul ingenioasei biserici, unice în lume, a ales diferite tipuri de copaci pentru a realiza lăcașul de cult. Acoperișul este realizat din frunze de arin, care permit ca lumina soarelui să pătrundă din abundență în biserică, iar pentru a dirija crengile astfel încât acestea să acopere întreaga suprafață, Brian s-a folosit de suport din oțel care să le dirijeze. Pereții sunt realizați dintr-un copac australian denumit Sheen.

7. This Man Spent 4 Years Growing A Living Church Out Of Trees In His Backyard

„Oamenii știu cât de mult îmi plac copacii, sufăr când observ că unul este tăiat. Aș face orice pentru a fi salvați. Sper ca un asemenea proiect inedit să sensibilizeze cât mai mulți oameni. În biserică se desfășoară foarte multe nunți și botezuri iar lucru acesta mă face mândru, locul este cu adevărat unul minunat“, a declarat neo-zeelandezul.

Astăzi biserica poate găzdui circa 100 de persoane și este o atracție turistică extrem de populară în Noua Zeelandă.