-

Este posibil ca viitorul bolid Tesla să nu aibă volan

Elon Musk continuă să facă reclamă la următoarea masină a companiei. Miliardarul nu-si ascunde dorinta de a concepe un autovehicul 100% autonom.

Pe Twitter, miliardarul a publicat o nouă schită a bolidului electric si a adăugat o propozitie care nu a trecut neobservată, afirmând că "Modelul Y nu va avea piele ... nici măcar pe volan ... dacă va exista vreodată unul".

 Si el s-ar putea număra printre primii care vor propune un vehicul functional autonom. În paralel, doar General Motors a anuntat lansarea, în 2019, a unui vehicul fără volan sau pedale.

Producătorul intentionează să îl testeze în conditii reale înainte de comercializare. Prin urmare, Tesla i-ar putea urma cu modelul Y, care ar fi primul său vehicul 100% autonom.

Producătorul propune deja un mod de conducere "autonom", care îi permite pilotului automat să preia controlul asupra vehiculului. Plătind - optiunea propusă este în valoare de 5.000 de euro -, cumpărătorul nu este totuşi recunoscut din punct de vedere legal şi şoferul ar trebui, teoretic, să-şi ţină mâinile pe volan în orice moment.

Sursa: rador

Articole înrudite