-

7 întrebări aparent simple, care "amăgesc" creierul. Tu cum faci față acestui test?

Acesta este unul dintre testele de inteligență, care măsoară în mod rapid și eficient capacitatea de concentrare și de atenție a creierului tău.

La finalul acestuia vei descoperi care este capacitatea ta de analiză și cât de repede poți face deducții logice.

Pentru a vedea cât de ager și productiv este creierul tau, trebuie să te cronometrezi pe măsură ce răspunzi la aceste șapte întrebări (ca la final să fi mulțumit de rezultat, trebuie să răspunzi cât de repede posibil).

Dacă am reușit să te provocăm, atunci ești la minim 20 de secunde distanță de a afla care este vârsta reală a creierului tău!

Misterul legat de ceea ce face somnul cu creierul nostru a fost elucidat

1. Care este greșeala pe care aceste fotografii o au în comun?

1 compressed

2. Câte găuri are acest tricou?

2

3. Cum ai denumi acest copac?

3 compressed

4. Încearcă să rezolvi următoarea provocare în 5 secunde

4 compressed

5. Vezi un copil ascuns în imagine?

5 compressed

6. Care linie este mai lungă?

6 compressed

7. Poți să-l identifici pe Mike Wazowski (monstrul cu un singur ochi)?

7 compressed

Răspunsuri

1. Dacă încă nu poți să-ți dai seama, întoarce fotografiile invers ca să vezi grozăvia. Ochii și buzele ambelor femei sunt cu susul în jos, însă creierul nostru nu își dă seama imediat de acest lucru. Aceasta, deoarece creierul este obișnuit să vadă aceste organe în acele poziții.
2. Întrebarea nu spune ce fel de găuri, motiv pentru care răspunsul este 8. Aceste 8 găuri sunt: cea de la gât, cele de la mâneci și cea din josul tricoului, precum și găurile din mijloc (care au fost făcute prin ambele straturi de material).
3. Dacă ai observat pasărea camuflată din copac, ai rezolvat întrebarea, indiferent de numele pe care l-ai ales. Dacă nu ai văzut pasărea, privește mai atent și ai s-o vezi.
4. Greșeala constă în dubla prezență a cuvântului „vezi”.
5. Dacă urmărești cu privirea crengile subțiri ale copacului, poți să vezi conturul unui copil aflat în poziție fetală. Picioarele și degetele de le picioare se află în dreapta imaginii, brațele în mijloc și capul în stânga.
6. Desigur, linia A este mai lungă. Ai crezut că e prea ușor ca să fie adevărat? Încercuind B în imaginea din susul paginii, am vrut să testăm cât ești de conformist.
Puterea conformității poate fi uimitoare: într-un experiment similar, 75% dintre subiecți au fost de acord cu aserțiunea eronată privitoare la lungimea liniilor.

7. Vezi mai jos.

8 compressed

Adevărul despre capacitatea creierului tău

Dacă ți-a luat mai puțin de 20 de secunde să răspunzi la fiecare întrebare, creierul tău este destul de tânăr și poate să treacă fără dificultate de la o sarcină la alta, abordând sarcinile din unghiuri diferite.
Dacă ți-a luat mai mult de 20 de secunde sau dacă nu ai reușit să răspunzi la toate întrebările, înseamnă că ai creierul unei persoane mature. Este greu să-ți detașezi mintea de la ceea ce este evident și nu faci față cu ușurință schimbărilor.
Dacă ai răspuns corect la fiecare întrebare în mai puțin de 5 secunde, creierul tău este la fel de tânăr precum cel al unui copil, ceea ce este un lucru excelent. Observi imediat cele mai mici detalii și te adaptezi ușor la condiții de mediu noi.