-

Tonga: Îndemn pentru liderii regionali să slăbească

Cetățenii insulelor Pacificului se numără printre cele mai grase persoane din lume, iar liderii lor ar putea participa la o provocare regională. Detalii:

Indemnul a fost iniţiat şi propus de primul ministru al insulei Tonga, Akilisi Pohiva. Acesta i-a îndemnat pe liderii altor insule din Pacific să participe la o dietă, timp de un an, ca să servească drept exemplu pentru ceilalţi cetățeni.

Pohiva a declarat presei că va sugera la Forumul Insulelor din Pacific un concurs de pierdere a greutăţii care să dureze un an.

Potrivit CIA, zece insule din Pacific se află în fruntea clasamentului în ceea ce priveşte obezitatea la nivel mondial, iar Tonga s-a situat pe locul sapte.

Organizația Mondială a Sănătății menţionează că în unele insule din Pacific s-a remarcat că până la 90% din populație este obeză si că vinovată pentru această problemă este alimentația proastă.

În raportul OMS se subliniază că lupta împotriva obezității reprezintă şi o luptă împotriva bolilor de inimă si a diabetului.

În clasamentul celor mai mulţi cetăţeni obezi, la nivel mondial, Statele Unite se află pe locul 12, în timp ce Serbia este pe locul 88.

În ceea ce priveste regiunea balcanică, Republica Croația "conduce" topul, ocupând poziția 59, Muntenegru este pe poziţia a 66-a, Albania, pe 85, Slovenia, pe 102 si Bosnia-Herțegovina, pe poziţia 118.

Articole înrudite