-

Cei mai tineri inventatori din toate timpurile

Mulţi tineri din lista ce urmează au adus la lumina zilei ideile lor chiar înainte de a termina liceul. Şi astăzi ne bucurăm de acestea! Să aflăm mai mult:

1. Philo Farnsworth – televizorul

Se poate ca fără Philo să nu fi ştiut ce înseamnă un televizor. Sau poate altcineva l-ar fi creat la un moment dat. Cert este faptul că Philo a adus la lumina zilei invenţia sa pe când avea 14 ani.

2. Peter Chilvers – windsurful

În anul 1958, Peter avea doar 12 ani şi crea primul windsurf. Practica o mulţime de sporturi de apă, mai ales că a copilărit în apropierea oceanului. Într-o zi a pus o pânză pe placa sa de surf şi a ieşit un nou produs ce avea să facă istorie.

3. Becky Schroeder – glo-sheet

În anul 1974, Becky a creat prima hârtie fosforescentă şi a devenit cea mai tânără femeie care şi-a patentat creaţia. Avea 10 ani când încerca să-i facă temele în maşina mamei sale. Cum o prindea seara în maşină, copilei i-a venit ideea că nu ar strica o hârtie luminoasă. S-a jucat cu materialele fosforescente iar ideea a prins viaţă.

4. Frank Epperson – îngheţata pe băţ

La vârsta de 11 ani, în 1905, tânărul Frank a uitat amestecul de apă şi sifon pulbere într-un recipient, iar în interior mai lăsase şi un băţ cu care dorea să amestece. Peste noapte a fost frig, iar dimineaţa a găsit ideea ce avea să se dezvolte în următorii ani. Abia în 1923, Epperson a început să comercializeze îngheţata şi să patenteze ideea.

5. Horatio Adams – guma de mestecat

Horatio a fost fiul omului de afaceri Thomas Adams ce avea să joace un rol important în istorie. El se juca cu o gumă provenită de la copacii tropicali din Mexic şi dorea să realizeze un substituent pentru cauciuc. După ce s-a jucat mai mult cu substanţa, Horatio a realizat că a căpătat o textură masticabilă.

A creat 200 de bile din ceea ce mai târziu avea să poarte numele de gumă de mestecat. Acestea au fost vândute cu 1 penny bucata.

Sursa: rador.ro

Articole înrudite