-

Un tablou, vândut la licitaţie cu peste 26 milioane de dolari

Un tablou al lui Rene Magritte, vândut la preţul de 26,8 milioane de dolari, a bătut recordul în materie de vânzări pentru acest pictor belgian la Sotheby's.

"Principiul plăcerii" a detronat "Coarda sensibilă", tablou vândut la sfârsitul lunii februarie 2017, la Londra, pentru 14,4 milioane de lire sterline, comisioane si taxe incluse, sau 17,9 milioane dolari.

Pânza fusese estimată între 15 si 20 de milioane de dolari de către Sotheby's, care a declarat că sapte colecţionari diferiţi au licitat pentru acest tablou - un număr neobisnuit de mare.

Mai multe alte lucrări au depăsit, de asemenea, valoarea estimată, cum ar fi "Improvisation auf mahagoni" a pictorului rus Vasili Kandinski, care s-a vândut la preţul de 24,2 milioane de dolari, în timp ce Sotheby's îl estimase între 15 si 20 de milioane de dolari.

Punctul culminant al vânzării, o pânză de Marsden Hartley considerată una dintre primele lucrări complet abstracte din istoria artei americane, nu a găsit cumpărător.

"Pre-War Pageant" a fost estimat la 30 de milioane de dolari, o sumă aproape de cinci ori mai mare decât actualul record pentru pictorul american (6,3 milioane de dolari), un tablou pictat în timpul unei sederi prelungite în Berlin.

Duminică, "Colţul grădinii cu fluturi" al lui Vincent Van Gogh, estimat la 40 de milioane de dolari, a rămas la proprietarul său la sfârsitul licitaţiei de la Christie's dedicată impresionismului si artei moderne.

După vânzare, Christie's si-a exprimat totusi încrederea în posibilitatea de a găsi un cumpărător pentru această reprezentare a unui colt al grădinii Asnisres, din perioada pariziană a lui Van Gogh.

Vânzările vor continua până joi seară.

Sursa: rador

Articole înrudite