-

Cu doar 2% din creier la naştere, acest copil a revoluţionat ştiinţa

Cine nu crede în minuni, ar trebui să cunoască povestea de viaţă impresionantă a micuţului Noah Wall. Acesta s-a născut în anul 2012 cu grave probleme de sănătate, care nu îi dădeau nicio speranţă de viaţă.

Din prima sa zi pe acest pământ, micuţul a primit un diagnostic extrem de dur - hidrocefalie severă, o boală cu care Noah s-a "luptat" încă din viaţa intrauterină şi care a făcut ca o mare parte din cutia sa craniană să fie umplută cu lichid, zdrobindu-i creierul într-o “felie subțire de țesut”.

Astfel, drumul micuţului prin viaţă a început cu deficienţă majoră de creier şi cu o paralizie de la piept în jos. Medicii susţineau că, având doar 2% din creier, Noah nu avea nicio șansă de supravietuire.

Chiar dacă a supraviețuit după naștere, prognosticul medicilor i-a determinat până şi pe părinţii lui Noah să nu mai creadă în minuni. Aceştia au început să facă pregătiri de înmormântare, au cumpărat chiar şi un sicriu pentru bebeluș.

Însă în adâncul sufletelor lor nu au încetat nicio clipă să creadă că micuțul este nici mai mult, nici mai puțin decât un dar de la Dumnezeu. Au ieşit din spital, l-au luat acasă pe Noah și toată familia l-a înconjurat cu dragoste și grijă 24 de ore zi, șapte zile din șapte. „Nu ne-am gândit niciodată la o întrerupere de sarcină și tot ce-am vrut a fost să-i oferim o șansă la viață. Cel mai greu a fost când am discutat despre funeralii și donarea organelor”, a declarat mama copilului.

De aici mai departe a fost mâna destinului... sau o minune cerească. Creierul lui Noah a început să crească și să crească și să crească. Un RMN efectuat când băiatul avea trei ani a evidențiat că în acel moment creierul lui avea 80% din dimensiunile pe care le are un creier normal.

Familia a continuat să-l stimuleze și să-l implice în activități care să ajute la dezvoltarea neurologică. Medicul Claire Nicholson de la Spitalul Newcastle’s Great North Children’s, neurochirurgul care se ocupă de Noah, îl numește pe micul ei pacient „un copil remarcabil”. Familia formată din cei 2 părinți și sora mai mare, Steph, continuă să-i mențină lui Noah creierul stimulat pentru a-l ajuta la creșterea neurologică.

La numai cinci ani Noah zâmbește mereu și arată empatie și dragoste prin cuvintele și faptele lui, învață să citească și să scrie, poate să numere până la zece și merge la școală. Creierul lui continuă să se dezvolte așa cum nimeni nu visa.

Şi, pentru că Dumnezeu a arătat că îl iubeşte pe Noah, va desăvârşi şi minunea în care toţi şi-au pus speranţa... aceea ca micuţul să poată merge într-o bună zi. După câteva operații la șolduri se întrezăreşte această perspectivă mult aşteptată de familia lui Noah.