-

Târgul de Crăciun din București, cel mai scump din ultimii patru ani

Achiziţiile aflate în derulare pe care municipalitatea le face pentru Târgul de Crăciun însumează 5,6 milioane lei, reprezentând cea mai mare sumă prevăzută în acest scop în ultimii patru ani, în timp ce "banii de la obiectivele de investiţii se taie sistematic", precizează USR Bucureşti.

"Record absolut! Gabriela Firea organizează cel mai scump Târg de Crăciun din ultimii patru ani şi, foarte probabil, cel mai scump din istoria Bucureştiului. 5,6 milioane de lei (1,2 milioane de euro) însumează achiziţiile aflate în derulare pe care le face municipalitatea pentru Târgul de Crăciun din acest an. Iar suma va creşte pe măsură ce ne apropiem de luna decembrie. În plus, aceste contracte nu cuprind onorariile artiştilor care, în mod ilegal, sunt ţinute la secret de Creart. Spre comparaţie, în 2018, Târgul de Crăciun a costat municipalitatea 850.000 de euro, iar în 2017, 800.000 de euro", se arată într-o postare publicată pe pagina de Facebook a USR Bucureşti.

Reprezentanţii USR Bucureşti susţin că divertismentul este binevenit, dar "o administraţie modernă trebuie în primul rând să ofere servicii de calitate cetăţenilor".

"În timp ce ţevile RADET crapă peste tot în Bucureşti, iar banii de la obiectivele de investiţii se taie sistematic, Gabriela Firea continuă să risipească sume enorme pe târguri, bâlciuri şi concerte. USR Bucureşti consideră că astfel de manifestări au un cost mult prea mare în raport cu beneficiile pe care le furnizează cetăţenilor. Divertismentul este binevenit, dar o administraţie modernă trebuie în primul rând să ofere servicii de calitate cetăţenilor şi abia apoi să-i distreze. Gabriela Firea face exact invers şi speră ca distracţia să acopere falimentul edilitar în care a împins Bucureştiul", adaugă sursa citată.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Sursa: AGERPRES