-

Miodrag Belodedici, ambasador EURO 2020

Fostul fotbalist Miodrag Belodedici, unul dintre cei trei ambasadori ai EURO 2020 din partea României, a aprins luminile de sărbători la Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei.

Alături de el s-au aflat doi copii din Corul Radio, dar şi o tânără născută în decembrie 1989, care de şase ani face parte din echipa organizatoare a Târgului de Crăciun.

Momentul a fost salutat cu aplauze de sute de bucureşteni prezenţi în Piaţă. De asemenea, zeci de copii au trecut pe la Casa Moşului, unde s-au fotografiat alături de elfi şi au pregătit împreună o scrisoare pentru Moş Crăciun. Alte atracţii ale târgului sunt patinoarul de 600 de metri pătraţi, caruselul pentru copii, ieslea, precum şi bradul de Crăciun înalt de peste 30 de metri, împodobit cu peste 5.500 de globuri, peste 250 de stele şi mii de beculeţe. Există, de asemenea, o zonă gastronomică, iar produsele tradiţionale de sezon sunt expuse în cele peste 130 de căsuţe.

Comercianţii din toate zonele ţării au pregătit pentru bucureşteni şi turişti: decoraţiuni de sezon, costume populare, accesorii, ii, obiecte tradiţionale specifice sărbătorilor de iarnă, produse lucrate manual, jucării sau produse naturale de îngrijire, dar şi cozonaci, prăjituri de casă, dulceţuri, poale-n brâu, plăcinte, vin fiert şi brânzeturi. În cadrul spectacolului de deschidere au evoluat Corul de copii Radio, Lidia Buble, Voltaj şi Loredana & Banda Agurida.

În acest an, iluminatul ornamental-festiv, asigurat de Compania Municipală Iluminat Public Bucureşti, are ca temă 'EURO 2020 - Bucureşti, oraş gazdă'. El include peste 9.300 de elemente luminoase - dintre care unele cu specific sportiv, aproximativ 4.000 de elemente luminoase 3D şi 2D (cu 1.500 mai multe decât anul trecut) şi 2.200 de figurine care depăşesc 2,5 metri înălţime.

Traseul iluminatului festiv din acest an însumează peste 40 de kilometri de bulevarde şi străzi adiacente, în 72 de locaţii din Bucureşti. În acest an, sunt folosite 10 milioane de beculeţe de tip LED - cu 7 milioane mai multe decât în anii precedenţi. Târgul de Crăciun va fi deschis zilnic până pe data de 26 decembrie, între orele 11,00 - 22,00, iar intrarea este liberă.

Ateliere de creaţie vor fi organizate pentru cei mici în fiecare zi de vineri, sâmbătă şi duminică până la sosirea Moşului.

Sursa: AGERPRES