-

Adio Living Coral! Aceasta va fi culoarea anului 2020

Coraiul cu irizaţii aurii, culoarea aflată în topul tendinţelor din acest an, va "ceda" în curând locul unei alte culori, desemnată culoarea anului 2020.

Desemnarea culorilor reprezentative pentru fiecare an în parte intră în atribuţiile companiei Pantone Color. De ani buni, aceasta studiază influenţa pe care culorile o au pe plan mondial, inclusiv utilizările lor în industria cinematografică, în colecţiile de artă, dar şi în ceea ce priveşte destinaţiile de vacanţă.

Alegerea culorii anului nu este aleatorie. Compania studiază influenţa pe care culorile o au pe plan mondial, în artă şi în industria divertismentului. Importanţa unei culori poate să provină şi din anumite criterii tehnologice, din disponibilitatea noilor texturi şi a efectelor pe care o culoare le are asupra lor.

Culoarea anului 2020 a fost desemnată albastrul clasic, o nuanță odihnitoare care aduce sentimentul de pace și liniște și încurajează optimismul.

ZTMwZGJkYjJiNGEyOWVjYTZiMmI3MzljNWE3.thumb

Pantone a anunţat că albastru clasic (19-4052 Classic Blue) este ”o nuanță de albastru profund care este simultan reconfortantă și descriptivă” şi care aminteşte de cerul de la amurg.

Nuanța aleasă ”ne aduce în minte atât constanța, cât și clasicul. Cerul la amurg, un costum impecabil adaptat, ape senine sau un bol de afine perfect coapte”, a fost descrierea specialiștilor.

Foto: Pixabay