-

Recomandări pentru un Crăciun cu deşeuri reduse

Serviciul de salubritate al Berlinului îi îndeamnă pe locuitorii capitalei germane să-şi reducă deşeurile de Crăciun, dăruindu-le celor apropiaţi mai degrabă timp decât obiecte materiale.

Într-o campanie publicitară, BSR apreciază că sezonul festiv ar putea fi mai relevant dacă oamenii ar reduce cantitatea de deşeuri, cumpărând mai puţin, fabricând singuri darurile pe care vor să le ofere şi încercând să mănânce resturile alimentare şi nu să le arunce.

Oamenii se înghesuie în templele de shopping şi firmele de curierat abia dacă pot ţine pasul cu livrările… oare aceasta este realmente esenţa acestei zile de bucurie?

Masa de cadouri şi deşeurile care umplu pubelele mai degrabă ratează esenţa (sărbătorii)”, spune firma de salubritate în apelul său „Timp nu obiecte”.

Timpul oferit prietenilor sau rudelor poate însemna „o seară în care gătiţi împreună cu cineva” sau a ieşi la un film sau la un concert.

Firma de salubritate are idei de petrecere a timpului şi pentru familiile cu copii. În plus, BSR îi sfătuieşte pe berlinezii care doresc să ofere totuşi obiecte materiale să le fabrice singuri şi apoi să le împacheteze în hârtie igienică, în pagini de ziar sau în bucăţi de material textil, renunţând la ambalajele din plastic şi aluminiu.

„Ajutaţi-ne să facem aşa încât acest Crăciun să devină unul al deşeurilor reduse”, îndeamnă BSR.

Sursa: rador.ro

Foto: pixabay.com

Articole înrudite