-

Se schimbă obiceiurile alimentare: italienii consumă mai multe legume, iar chinezii, mai multă carne

Un studiu internaţional condus de Universitatea din Kent şi care a fost publicat în revista ştiinţifică "Nature Food" a analizat obiceiurile alimentare din 171 de ţări ale lumii, pornind de la datele privind importurile, exporturile, producţia internă, cantităţile de deşeuri şi rezervele de producţie.

În final, concluziile cercetătorilor, printre care s-a aflat şi o italiancă, Mariachiara Di Cesare, profesor la Universitatea Middlesex, au revelat că, după Spania şi Grecia, Italia este a treia ţară din vestul Europei mare consumatoare de legume şi este una dintre naţiunile continentului care nu agreează prea mult zahărul şi alimentele de origine animală.

Şi în Marea Britanie, Statele Unite, Canada şi Australia, consumul acestor două tipuri de produse a început să diminueze, în timp ce în Orientul Îndepărtat (China, Coreea de Sud şi Taiwanul) a crescut, fapt care a dus la modificarea obiceiurilor alimentare din respectivele ţări.

Sursa: rador

Foto: pixabay.com

Articole înrudite

Save
Cookies - preferințele utilizatorului
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că veți obține cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă refuzați utilizarea cookie-urilor, este posibil ca acest site să nu funcționeze conform așteptărilor.
Accept
Nu accept
Află mai multe
Functional
Instrumente utilizate pentru a vă oferi mai multe funcții atunci când navigați pe site, acestea pot include partajarea socială.
PHP.net
Accept
Nu accept
Marketing
Set de tehnici care au ca obiect strategia comercială și în special studiul pieței.
Facebook
Accept
Nu accept
Vot
Vot
Accept
Nu accept