-

Cea mai mică monedă din lume a fost lansată în Elveția

Cea mai mică monedă din lume a fost turnată în Elveția, pe ea apare chipul Laureatului Premiului Nobel în Fizică Albert Einstein, cu limba scoasă, potrivit unei declarații postată pe site-ul Monetăriei Elveţiene.

Albert Einstein este omul momentului în Elveţia, el a apărut pe noua monedă, lansată de Monetăria Elveţiană, considerată ca fiind moneda de cele mai mici dimensiuni din lume.

Reversul monedei prezintă inscripția Helvetia – simbol al Elveției, precum și o cruce. Moneda este din aur şi cântăreşte 0,063 de grame, fiind ambalată în capsule de metacrilat transparent, însoţită de broşuri de prezentare în limbile engleză şi franceză.

Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Monetăriei Elveţiene şi casierului central.

Tirajul pentru această emisiune este de 999 de monede. Preţul de vânzare pentru cea mai mică monedă din aur, inclusiv broşura de prezentare nu este, deocamdată, cunoscut.

După cum titrează „Daily Mail Online”, cea mai mică monedă din lume are doar 2,96 de milimetri (echivalentul a 0,12 inci).

Ea are o dimensiune similară cu grosimea a două bucăți de hârtie lipite.

„Daily Mail Online” a mai specificat că, în total, 999 de astfel de monede au fost turnate, acestea putând fi cumpărate în magazinul online al Monetăriei Elveției.
Sursa: rador.ro
Foto: pixabay.com

Articole înrudite