-

Ciocolata cu furnici a cucerit expoziţia din Koln

În Europa, industria de dulciuri se află în faţa unor mari schimbări, o dovadă în acest sens a fost şi expoziţia de dulcuri, care a avut loc recent la Koln.

Potrivit Asociaţiei Producătorilor de Dulciuri din Ungaria, în rândul expozanţilor, aşteptările erau optimiste, însă aproape toţi producătorii au fost de acord că industria dulciurilor se află în faţa unor mari schimbări.

Modificarea reglementărilor privind acest domeniu ar putea însemna în multe ţări adevărate provocări, iar pe lângă toate acestea, obiectivele ecologice – cum ar fi sustenabilitatea, respectarea intereselor sociale şi cele privind mediul – şi ciclurile de inovare tot mai scurte dau o adevarată temă de casă pentru reprezentanţii industriei de dulciuri.

Se schimbă, de asemenea, şi pretenţiile consumatorilor.

De exemplu, creşte interesul faţă de produsele alimentare de dimensiuni mici, compacte şi preambalate.

Printre aceste produse se află gustările prăjite la cuptor sau la microunde, diferite soiuri de nuci şi seminţe care provin din regiuni care sunt considerate drept entităţi unice, chipsuri şi snacksuri de legume şi de orez, alte gustări preparate pe bază de cereale sau legume, precum şi alternativele la chipsurile din cartofi.

Cu toate că piesa de rezistenţă a expoziţiei, la care au participat şi 14 producători de dulciuri ungari, au fost în continuare dulciurile tradiţionale, un accent mare a fost pus pe produsele premium, pe componentele cu arome neobişnuite şi pe preparate din ingrediente naturale, din proteine vegetale sau obţinute din insecte.

Participanţii expoziţiei au putut gusta ciocolata, îmbogăţită cu furnici verzi, batoanele bogate în proteine, provenind din insecte, precum şi snacksuri din lăcuste, învelite în ciocolată.

Un interes aparte au stârnit şi produsele vegane, vegetariene, cele cu conţinut scăzut de grăsime şi zahăr, precum şi dulciurile procesate în condiţii certificate etic.

Îmbogăţirea cu proteină a produselor este o practică tot mai frecventă, multe dulciuri sunt obţinute din îngrediente bogate în proteine, adesea combinate cu fructe sau legume.

Pe lângă proteinele animale, creşte şi rolul proteinelor vegetale. De exemplu, din ce în ce mai multe persoane consumă linte, fasole şi mazăre, crochete de musli îmbogăţite cu diferite tipuri de nuci şi cu adaos de seminţe de cânepă.

Sursa: rador.ro

Foto: pixabay.com

Articole înrudite