-

Mâncarea gustoasă dăunează creierului şi afectează memoria

Alimentele 'nesănătoase', preferate de multe persoane sunt bogate în grăsimi şi zahăr, ca urmare, acestea nu doar că pot afecta silueta, ci pot duce şi la o deteriorare a funcţiilor creierului.

La această concluzie au ajuns oameni de ştiinţă din SUA, Australia şi Marea Britanie, ca urmare a unui studiu, care a implicat 110 tineri voluntari, care au mâncat exclusiv alimente sănătoase, înainte de experiment.

Potrivit unui comunicat de presă al MedicalXpress, unui grup de voluntari i s-a solicitat să consume alimente bogate în grăsimi şi carbohidraţi, inclusiv zahăr, timp de o săptămână.

După o scurtă perioadă, renunţarea la o dietă sănătoasă a dus la deteriorarea memoriei, iar oamenii de ştiinţă au asociat acest lucru cu modificări ale hipocampului.

Chiar şi după o farfurie cu napolitane belgiene, voluntarii nu au avut senzaţia de saţietate, fiind predispuşi la supraalimentaţie, iar, după finalizarea experimentului, au avut mari dificultăţi de a reveni la stilul lor obişnuit de viaţă.

Sursa: rador

Foto: pixabay.com

Articole înrudite

Save
Cookies - preferințele utilizatorului
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că veți obține cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă refuzați utilizarea cookie-urilor, este posibil ca acest site să nu funcționeze conform așteptărilor.
Accept
Nu accept
Află mai multe
Functional
Instrumente utilizate pentru a vă oferi mai multe funcții atunci când navigați pe site, acestea pot include partajarea socială.
PHP.net
Accept
Nu accept
Marketing
Set de tehnici care au ca obiect strategia comercială și în special studiul pieței.
Facebook
Accept
Nu accept
Vot
Vot
Accept
Nu accept