-

Clasamentul ţărilor ai căror cetăţeni citesc cel mai mult

Cercetătorii au alcătuit un clasament al statelor ai căror cetățeni citesc cel mai mult, publicat de Statista.

India conduce detașat acest clasament, cu nu mai puțin de 10 ore și 42 de minute acordate cititului pe săptămână, în medie, de către fiecare cetățean.

Pe următoarele locuri se situează tot țări din zona asiatică – Thailanda, China și Filipine.

Ultimele poziții din acest clasament sunt ocupate de Marea Britanie, Brazilia, Taiwan, Japonia și Coreea de Sud. Același studiu a calculat și numărul de cărți pe care cetățenii acestor state le citesc într-un an.

Republica Moldova, Serbia și Turcia se află la coada clasamentului, cu cel mai mic număr de cărți, conform indy100.com.

Sursa: rador.ro

Foto: pixabay.com

Articole înrudite

  • Să nu uităm de biblioteci!

    Nu mai puțin de 300.000 de cărți regăsim la ora actuală pe rafturile Bibliotecii Județene "George Coșbuc" din Bistrița. Instituția este și digitalizată pentru tinerii care trec pragul acestui important edificiu.

  • Cartile, izvor de binefaceri pentru minte si suflet. 9 beneficii ale cititului

    Se spune, pe bună dreptate că, dincolo de latura lor cognitivă, cărţile reprezintă cei mai buni prieteni ai oamenilor. Dar, pentru a reuşi să le înţelegem în profunzime adevăratul rost al cărţilor în viaţa noastră, trebuie să le înţelegem, să le respectăm şi să le iubim, aşa cum facem şi cu semenii noştri.

  • O femeie de 89 de ani din Ucraina a citit anul trecut peste 230 de cărţi

    O ucraineancă în vârstă de 89 de ani, care locuieşte într-un sat din regiunea vestică Lviv, a citit anul trecut 232 de cărţi şi a câştigat, astfel, concursul "Cititorul anului", organizat în rândul adulţilor de către reprezentanţii bibliotecii locale.