-

Magnaţii din întreaga lume au devenit puţin "mai săraci" în 2020, din cauza coronavirusului

Magnaţii din întreaga lume au devenit puţin "mai săraci" în anul 2020, din cauza pandemiei de coronavirus, iar proprietarul Amazon rămâne cel mai bogat om din lume.

În ciuda unui divorţ multimilionar, averea proprietarului Amazon, Jeff Bezos, continuă să crească, pentru al treilea an consecutiv, ajungând la 113 miliarde de dolari, în active personale, ceea ce înseamnă o creştere de un miliard, faţă de anul trecut.

O situaţie complet diferită de cea a celorlalţi mari bogătaşi din lume, care, în primul trimestru al anului 2020, au raportat un total al activelor de 8 miliarde de dolari, cu aproximativ 700 de miliarde mai puţin faţă de în "‹"‹2019, conform clasamentului Forbes.

În afară de averi, a scăzut şi numărul bogătaşilor. La 18 martie 2020 existau 2.095 de bogaţi ai lumii, cu 58 mai puţini faţă de anul trecut. Este din cauza COVID-19, pandemia care a paralizat parţial economia mondială şi care influenţează deciziile guvernelor.

Statele Unite rămân ţara cu cel mai mare număr de miliardari, 614, urmată de China, care împreună cu Hong Kong şi Macao, are 456.

Imediat după Bezos, pentru a rămâne în domeniul tehnologiei, se poziţionează o veche cunoştinţă: Bill Gates, cu o avere estimată la 98 de miliarde de dolari.

Fondatorul Microsoft Corporation îl întrece cu puţin pe noul venit care l-a surclasat pe Warren Buffett, aflat acum pe locul patru, cu o avere estimată la 67,5 miliarde de dolari.

Vorbim despre francezul Bernard Arnault, preşedinte şi CEO al grupului LVMH. În vârstă de 71 de ani, acesta a urcat în clasament, ajungând pe locul al treilea, cu o avere estimată la 76 miliarde de dolari.

Pe locul cinci se află americanul Larry Ellison, CEO Oracle, cu 59 de miliarde, urmat de spaniolul Amancio Ortega, patronul Zara, cu 55,1 de miliarde de dolari.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, este al şaptelea cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 54,7 miliarde de dolari.

Ultimele trei poziţii ale Top-lui sunt ocupate de fraţii Walton, patronii lanţului de magazine Walmart.

Pe locul opt se află Jim cu 54,6 miliarde de dolari, pe locul nouă, cu 54,4 de miliarde de dolari, în timp ce Rob este pe poziţia a zecea, cu 54,1 miliarde de dolari.

Printre italieni, este reconfirmat "maestrul" Nutella, Giovanni Ferrero, care ocupă poziţia a 32-a a clasamentului Forbes, cu o avere de 24,5 miliarde de dolari, fiind urmat de Leonardo del Vecchio, fondatorul şi preşedintele Luxottica, aflat pe locul al 62-lea, cu 16,1 de miliarde de dolari.

Stefano Pessina, inginer şi antreprenor, aflat pe locul al 133-lea în clasamentul general, este al treilea cel mai bogat italian din lume, cu o avere de 10,2 miliarde de euro.

Silvio Berlusconi ocupă locul al 308-lea, cu 5,3 miliarde de euro, iar Miuccia Prada, fondatoarea celebrei Case de modă ocupă locul al 945-lea, cu o avere de 2,2 miliarde de euro.

Sursa: rador

Foto: commons.wikimedia.org

banner 600 d 3