-

Psiholog: Rata divorţurilor va creşte, pe fondul pandemiei de coronavirus

Un psiholog german ne avertizează că rata divorţurilor va creşte considerabil, în viitorul apropiat, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Oamenii se confruntă în această perioadă cu un stres suplimentar, în contextul măsurilor luate, inclusiv cele de a sta în autoizolare, în carantină, din cauza pandemiei de coronavirus, a declarat Peter Walschburger – Fachbereich, profesor de biopsihologie la Universitatea Liberă din Berlin.

„Întreaga societate este supusă unei mari presiuni, ca urmare şi persoanele aflate într-o relație, cele care au familie sunt deosebit de stresate.

Numărul cuplurilor care se despart va creşte, este vorba despre acele cupluri care au avut conflicte şi în trecut și care nu mai suportă această atmosferă”, a spus Walschburger, într-un interviu acordat Agenţiei de presă INTERFAX.

În multe cazuri, restricțiile sociale, dimpotrivă, vor duce la o solidaritate mult mai mare în cadrul familiei. „Partenerii înțeleg că ei depind într-adevăr unul de celălalt”, a mai spus Peter Walschburger – Fachbereich.

Sursa: rador

Foto: pixabay

banner 600 g 2

Articole înrudite