-

Genocid: rămășițele a 188 de persoane, descoperite după 79 de ani. 73 - copii

Rămăşiţele pâmânteşti ale 188 de persoane, între care 73 de copii, au fost găsite, după aproape 80 de ani, într-o regiune din Rusia. Află detalii.

În cadrul anchetei desfăşurate în dosarul penal privind infracţiunile de genocid comise de nazişti în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial în regiunea Pskov, din Rusia, angajaţii Comitetului de anchetă din cadrul Parchetului General Rus au descoperit rămăşiţele pâmânteşti ale 188 de persoane, ucise de nazişti.
"În cadrul investigaţiilor au fost efectuate peste zece săpături arheologice în localitatea Glotî, unde au fost descoperite rămăşiţele pâmânteşti ale celor 188 de persoane ucise de nazişti, iar aproape jumătate dintre rămăşiţele pământeşti aparţin în cazul a 73 de copii", a precizat Serviciul de presă al Parchetului General Rus.
Expertizele medico-legale sunt în plină desfăşurare. Se mai menţionează faptul că au fost descoperite multe artefacte, care indică faptul că în special populaţia civilă a fost împuşcată de către nazişti.
Pentru prima dată în istoria procedurilor judiciare ruse, Tribunalul raional Soleţki din regiunea Novgorod, din Rusia, a recunoscut, drept genocid masacrele comise de către nazişti la adresa cetăţenilor sovietici în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.

RADOR
Foto: Pixabay