-

"Lecţia de viaţă” a unui caine îngropat de viu ce te va impresiona până la lacrimi

Lumea necuvântătoarelor oferă adesea cele mai emoţionante poveşti de supravieţuire, ce se pot transforma în lecţii de viaţă pentru noi toţi.

O adevarată eroină, atunci când vine vorba de lupta cu viaţa şi cu încercările ei este Kiryusha, un ciobănesc german de șapte ani.

Nu se ştiu motivele pentru care soarta bietului câine s-a transformat brusc într-una tragică, însă tăria cu care animalul şi-a învins propriul destin nu poate lăsa impasibil nici pe cel mai insensibil om.

Stăpânii câinelui Kiryusha au decis într-o zi să îl eutanasieze, sub pretextul că acesta ar fi grav bolnav. Mai mult decât atât, după injectare, aceştia l-au îngropat undeva, la marginea unei păduri din apropierea oraşului rusesc Yemva.

Ceea ce este cu adevărat uimitor este faptul că animalul şi-a învins moartea, reuşind în mod miraculos să iasă din mormântul în care l-au pus stăpânii, după care s-a târât cu ultimele forţe spre cel mai apropiat drum.

Şi, cum pentru cei care luptă cu propriile limite, soarta presară puţin noroc în situaţiile limită, la fel s-a întâmplat şi în cazul Kiryushei.Norocul acesteia a fost Olga Lystseva, o femeie în vârstă de 39 de ani, care a trecut cu mașina pe lângă câinele care abia mergea prin ploaie, la marginea unei autostrăzii Ukhta-Syktyvkar.

Deşi iniţial, la vederea câinelui epuizat femeia și-a continuat drumul, gândul i-a rămas necontenit în urmă, la bietul animal aflat în suferinţă. Astfel, după după mai mulți kilometri parcurşi pe autostradă, femeia s-a întors, a luat-o pe Kiryusha în mașină, i-a de mâncare, iar când a ajuns în orașul Ukhta, l-a predat unui serviciu de salvare a animalelor abandonate numit Kind City.

Voluntarii au făcut investigații și în scurt timp i-au descoperit pe stăpâni în orașul Yemva, aceștia explicând că au decis să eutanasieze câinele pentru că nu era sănătos. Cuplul a recunoscut că i-a injectat un medicament letal, apoi l-au îngropat departe de casă, aproape de autostrada Ukhta-Syktyvkar.

Şocant este că, după ce i s-au făcut mai multe de teste, un veterinar a constatat că animalul nu numai că nu avea probleme medicale, ba chiar era sănătos.

După ce un post local de televiziune i-a prezentat povestea, Kiryusha a fost adoptată.

După grele încercări, cu puţin noroc şi cu ajutorul unui înger păzitor pe nume Olga, Kiryusha şi-a câştigat o nouă şansă la viaţă. „Datorită Olgăi, Kiryusha a început o viață nouă. Este un câine foarte calm, merge cu lesă, nu latră și este prietenos cu oamenii”, au povestit parintii adoptivi ai patrupedului erou.