-

O comoară ascunsă şi foarte mulţi bani, a fost descoperită de procurorii de la Vatican

Obiecte preţioase, medalioane şi monede de aur şi argint, a căror valoare este de două milioane de Euro, dar şi 600.000 de Euro în numerar, ascunse în cutii de pantofi, este comoara senzaţională descoperită de procurorii de la Vatican, împreună cu Poliţia financiară italiană.

Descoperirea a fost facută după percheziţia ordonată de Papa Francisc în casa părintelui Fabrizio Tirabassi, trezorier al Secretariatului de Stat al Vaticanului, în perioada lui Angelo Becciu, a dezvăluit Emiliano Fittipaldi, un jurnalist renumit pentru cărţile sale de investigaţie despre finanţele Vaticanului.

Este un mister în ce priveşte originea tezaurului găsit într-un dulap din casa lui Tirabassi, acum în vârstă de 90 de ani.

El a condus un mic magazin de filatelie şi numismatică în Borgo di Santo Spirito, lângă Catedrala Sfântul Petru şi "majoritatea monedelor de argint găsite într-un depozit al familiei sale din Celano - un orăşel din Abruzzo de unde este originară familia sa - ar putea proveni din magazin şi deţinute în mod legal", scrie Fittipaldi.

Dar îndoielile anchetatorilor privesc mai presus de toate obiectele preţioase, medaliile şi monedele de aur.

Sursa: agerpres

Foto: pixabay

Articole înrudite