-

O fată de 12 ani din India înotat 36 km în Marea Arabiei pentru creşterea nivelului de conştientizare privind autismul

O fată cu autism în vârstă de 12 ani a ''scris istorie'' după ce a înotat 36 de kilometri în Marea Arabiei, au anunţat oficiali indieni.

''Jiya Rai, fiica unui marinar de navă, Madan Rai, a scris istorie înotând de la Bandra-Worli Sea Link până la Gateway of India, o distanţă de 36 km, în 8 ore şi 40 de minute, la 17 februarie 21, la 3:45 (ora locală)'', se arată într-un comunicat emis de Ministerul Apărării din India, citat de Agerpres.

''Ea este un caz cunoscut de (persoană cu) tulburare din spectrul autist (TSA) şi a dedicat această reuşită creşterii nivelului de conştientizare cu privire la autism'', se precizează în comunicatul citat de Xinhua.

Potrivit oficialilor, evenimentul a avut loc sub observaţia Asociaţiei de Nataţie din Maharashtra, un organism recunoscut al Federaţiei de Nataţie din India.

Rai a parcurs anul trecut înot o distanţă de 14 kilometri între Insula Elephanta şi Gateway of India, în trei ore, 27 de minute şi 30 de secunde.

Ministerul a precizat că ea deţine recordul mondial pentru cea mai tânără fată cu TSA care a înotat 14 km în ape deschise.

Foto: pixabay

Articole înrudite