-

Israelienii nu mai sunt obligaţi să poarte masca în spaţii deschise

În Israel, rezultatele campaniei de vaccinare în masă anti-COVID-19 au permis redeschiderea economiei aproape în totalitate.

De mai bine de o săptămână, rata de infectare se menţine la un nivel foarte scăzut. Ministerul Sănătăţii a decis că începând de duminică (n.r. 18 aprilie 2021) israelienii nu mai sunt obligaţi să poarte masca de protecţie în spaţii deschise.

Obligativitatea purtării măştii de protecţie, impusă în urmă cu un an, a fost supravegheată de poliţie. Începând de astăzi, israelienii nu mai sunt nevoiţi să folosească masca în spaţii deschise, dar Ministerul Sănătăţii atrage atenţia că pentru spaţiile publice interioare este obligatoriu.

Cetăţenii au fost îndemnaţi să aibă măştile la îndemână. Tot începând de duminică, elevii din clasele primare şi liceenii au revenit la programul normal de dinainte de pandemie.

Ministerul Educaţiei recomandă şcolilor încurajarea igienei personale, aerisirea sălilor de clasă şi să fie menţinută distanţa cât mai mult posibil în timpul lecţiilor şi pauzelor. Personalul şcolilor vaccinat şi cei care s-au recuperat după boală pot reveni la muncă, potrivit Radio Romania Actualitati.

Foto: pixabay

Articole înrudite