-

Opt lei de la o grădină zoologică, testaţi pozitiv cu COVID-19

Opt lei asiatici de la o grădină zoologică din India au contractat noul coronavirus, a anunţat guvernul indian, adăugând că nu au fost găsite dovezi care să ateste că animalele ar putea să transmită boala COVID-19 la oameni, informează Reuters.

Administratorii grădinii zoologice din Hyderabad, un oraş din sudul Indiei, au trimis probele recoltate la un laborator guvernamental de cercetări medicale în data de 24 martie, după ce leii au prezentat simptome de detresă respiratorie.

Rezultatele testelor au fost anunţate într-o perioadă în care India se confruntă cu o creştere uriaşă a infectărilor cu noul coronavirus în rândul cetăţenilor săi.

'Bazându-se pe experienţa acumulată cu animale din grădinile zoologice din alte zone ale lumii care au fost testate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 anul trecut, putem să spunem că nu există dovezi factuale care să ateste că animalele pot să transmită boala la oameni', a declarat ministrul indian al Mediului, Pădurilor şi pentru combaterea Modificărilor Climatice.

Parcul Zoologic Nehru din Hyderabad a fost închis pentru vizitatori, au precizat autorităţile indiene.

India a raportat marţi peste 300.000 de noi cazuri de COVID-19 pentru a 13-a zi consecutivă şi a ajuns la un bilanţ de peste 20 de milioane de cazuri, ocupând locul al doilea în clasamentul mondial al ţărilor cu cele mai multe infectări, după Statele Unite, informeaza Agerpres.

Foto: pixabay

Articole înrudite