-

Coreea de Nord a declarat "război" blugilor și filmelor! Deții pelicule străine, riști pedeapsa cu moartea

Coreea de Nord a introdus recent o nouă lege pentru a elimina orice fel de influență străină, pedepsind sever pe oricine e surprins cu filme sau îmbrăcăminte de origine străină, cum ar fi blugii.

Orice cetățean care este prins în posesia video-urilor originare din Coreea de Sud, Statele Unite sau Japonia riscă pedeapsa cu moartea. Cei care sunt prinși în flagrant urmărind unul dintre aceste video-uri riscă în schimb lagărul de prizonieri timp de 15 ani, transmite BBC preluat de Rainews.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a mers şi mai departe și a scris o scrisoare publicată de mass-media de stat prin care cere Ligii Tinerilor din țară să renunţe la „comportamentul neplăcut, individualist și antisocialist”.

Kim ar dori să oprească posibila răspândire a argoului străin, a coafurilor și a hainelor la modă în străinătate, pe care le-a descris ca fiind nişte „otrăvuri periculoase”.

Daily NK, o publicație online din Seul cu surse în Coreea de Nord, a raportat că trei adolescenți au fost trimiși într-o tabără de reeducare din cauza faptului că s-au tuns ca idolii K-pop și şi-au scurtat pantalonii deasupra gleznelor, relateaza Radio Romania Actualitati.

Foto: pixabay

Articole înrudite