-

Păpădia şi beneficiile ei

În popor se spune că păpădia vindecă o sută de maladii. Păpădia este folosită în alimentaţie din vremea strămoşilor noştri, cu ea putem prepara o varietate de alimente sănătoase şi gustoase.

În China, păpădia este considerată un aliment. Ea este special cultivată pe plantaţii, ca ingredient pentru salate de vitamine, diferite lichioruri şi băuturi, medicamente care pot fi făcute din frunze suculente şi rădăcini şi, desigur, dulceaţa din flori de păpădie, care în toate timpurile a fost populară.

Datorită culorii aurii, aromei plăcute şi unui număr mare de proprietăţi de vindecare conţinute în aceste "picături mici de soare", ea se numeşte mierea de păpădie.

Păpădia nu este doar un produs gustos, ci şi un remediu de tratare a colecistitei şi hepatitei. Ea curăţă ficatul, stomacul şi previne excelent bronşita şi astmul. Practic, nu are contraindicaţii. Multe gospodine, odată ce au încercat să gătească dulceaţa din păpădie, includ această reţetă pentru totdeauna în cartea lor de bucate. Pentru a face dulceaţă, trebuie să depuneţi un minim de efort - şi cel mai important - să colectaţi mugurii suculenţi abia deschişi.

Florile de păpădie sunt colectate primăvara, de îndată ce începe perioada de înflorire, în aprilie-mai. După gust, dulceaţa de păpădie se asemănă cu mierea. Utilizarea sa ca un remediu se face cel mai bine pe stomacul gol, dimineaţa, o lingură de dulceaţă se dizolvă în apă. În scopul de a mări efectul terapeutic, puteţi dizolva dulceaţa în ceai verde sau soluţie de ciulin.

Păpădia şi ciulinul combină foarte bine proprietăţile lor terapeutice şi sporesc efectele anti-inflamatorii şi tonice ale plantelor.