-

Polenul, un miracol al naturii

Polenul este o pulbere fină, colorată în nuanţe de galben, portocaliu sau maro-roşcat, compus din grăuncioare microscopice pe care albina le culege din flori, iar pentru a forma o singură granulă de polen, o albină trebuie să viziteze în medie aproximativ 300 de flori.

Prin uscarea polenului, se distrug lactobacilii, bifidobacilii, drojdiile conţinute în el, precum şi o mare parte din vitamine şi enzime, astfel reducându-se efectele benefice ale polenului.

Polenul crud reprezintă una dintre cele mai bogate surse cunoscute de seleniu, care este un antioxidant esenţial în procesul de eleminare a metalelor grele din organism.

Polenul crud acţionează ca un medicament natural împotriva următoarelor afecţiuni: reglator perfect al funcţiilor digestive; îmbunătăţeşte considerabil activitatea creierului; combate stările de slăbiciune şi anemiile; combate nevrozele, stresul şi depresiile; este eficient în majoritatea bolilor circulatorii; ajută la dizolvarea calculilor biliari; este indicat în afecţiunile aparatului respirator; contribuie la refacerea florei intestinale.