-

Peste 900 de desene spun povestea unei lumi cu apă sănătoasă

Campania "Apăr Apa" derulată de Ministerul Mediului, alături de Ministerul Educaţiei, a ajuns miercuri, 4 martie, într-o nouă etapă: lansarea concursului "SuperEroii lui Picurici".

Cele peste 900 de desene pe teme de mediu, realizate de către elevii ai învăţământului preuniversitar din peste 170 de şcoli, vor putea fi votate de către public.

Reuniunea a avut loc la Muzeul Naţional al Literaturii Române în spaţiile expoziţiei GLASS FISH, GLASS WORLD realizată de artistul Mirela Trăistaru, unul dintre ambasadorii #apanoastra.

"Protecţia şi conservarea mediului se învaţă din mică copilărie, părinţii reprezentând parteneri importanţi în acest proiect", a declarat Rodica Luminiţa Barcari, secretar de Stat pentru învăţământul preuniversitar din cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

"Campania îşi doreşte să conştientizeze impactul asupra mediului pe care îl au activităţile fermierilor, respectiv felul în care se face depozitarea gunoiului de grajd, astfel încât să nu mai ajungă nitriţi în pânza freatică", a spus Leonard Achiriloaiei, secretar de Stat în Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

"Fiecare dintre noi poate face ceva pentru economisirea şi protejarea apei. Fermierii trebuie conştientizaţi dar nu este uşor, din cei 3,4 milioane de mici fermieri, sunt finanţaţi numai 850 de mii", este de părere Naiana Milea, Directorul Proiectului Controlul Integrat al Poluării cu Nitriţi.

Începând de miercuri, lucrările elevilor au intrat în faza de evaluare, atât de către juriu dar şi de public.

Se pot vota desenele la adresa https://apanoastra.ro/concurs-supereroii-lui-picurici până pe 22 martie, ora 22:00 după regula "un IP, un vot".

Vor primi premii atât câştigătorii cât şi şcolile din care provin.

Sursa: rador

Foto: pexels.com

Articole înrudite