-

"Ochiul" natural cu privirea aţintită spre cer

La prima vedere pare o imagine ireală, elaborată cu ajutorul programelor de editare fotografică. În realitate însă, imaginea reprezintă un lac natural, de o frumuseţe aparte, desprinsă parcă din altă lume.

Este vorba despre un lac-crater situat în sudul Islandei, cunoscut sub numele de Lacul Kerid (Kerith). Este unul dintre multele lacuri vulcanice din zonă, cunoscute sub numele de Zona Vulcanică de Vest a Islandei, care include peninsula Reykjanes și Glațierul Langjökull.Ceea ce diferenţiază lacul Kerid de alte lacuri de origine vulcanică este faptul că are cea mai vizibilă calderă, încă intactă, care creează un tablou natural desăvârşit.

Lacul în sine este destul de puțin adânc (7-14 metri, în funcție de precipitații și de alți factori), însă datorită rocii vulcanice de culoare roşie care îmbracă craterul şi mineralelor din sol, acesta dă naştere unui mediu acvamarin izbitor de viu.

Caldera în care se găseşte lacul are aproximativ 55 m adâncime şi 170 m lățime, având pereţi abrupţi, cu vegetaţie mică. Frumuseţea unică este dată de faptul că unul dintre pereţii lacului-crater este mai puţin înclinat, fiind acoperit aproape în întregime cu muşchi de pământ.

Foto: Facebook

Articole înrudite

  • Frumusețea naturală are un nume!

    Toate femeile îşi doresc să fie frumoase, să aibă o textură a pielii mătăsoasă şi unghii şi păr sănătoase. Specialiştii vin în ajutorul femeilor cu un supliment alimentar îmbogăţit cu acid hialuronic şi fibre de colagen marin.