-

Cascadele din Australia au curs invers. Iată cum explică specilaliştii fenomenul

Puţini dintre noi ne-am putea imagina o cascadă care curge invers, sfidând practic gravitaţia, însă acest fenomen s-a petrecut de curând în Australia.

În acest an, conditiile meteorologice atipice au facut ca râurile din Arizona să curgă cu un nămol aburind, ca părți din zăpada din Peninsula Antarctică să se coloreze în roșu sângeriu şi mai multe cascade din sud-estul Australiei să îşi schimbe cursul cu aproape 180 de grade.

În loc să se reverse pe stâncile de pe coastele New South Wales, apa cascadelor din acest stat australian a fost pulverizată înapoi spre uscat, într-un fenomen spactaculos care creează un curcubeu.

Vinovat pentru declanşarea acestui fenomen rar a fost vântul.

Vânturile puternice de pe coastă au fost mai mult decât suficiente pentru a devia temporar cursul cascadelor și, din păcate, au afectat și comunitățile din jur.Sute de rezidenți din New South Wales au fost îndemnați să-și părăsească locuințele timp de trei zile în momentele de vârf ale furtunii.Vremea extremă de pe coastă a generat inundații și a lăsat mii de case fără energie electrică.

Din fericire, ploaia a scăzut în intensitate, ordinul de evacuare al rezidenților a fost ridicat, iar cascadele au revenit și ele la cursul lor normal, notează Live Science.

Articole înrudite