-

Au fost descoperite vietăţi marine care trăiesc pe resturi de plastic

Cercetătorii au descoperit vietăţi marine care trăiesc pe resturi de plastic într-o zonă a oceanului Pacific, denumită „Marea insulă de gunoaie”.

Multe dintre creaturi sunt specii de coastă, care trăiesc la kilometri depărtare de habitatele lor obișnuite, pe o zonă aflată la jumătatea distanței dintre coasta Californiei și Hawaii.

Plante și animale, inclusiv anemone, insecte marine mici, moluște și crabi, au fost găsite pe 90% din resturi. Oamenii de știință sunt îngrijorați de faptul că plasticul poate ajuta la transportul speciilor invazive.

Cercetătorul principal, Dr. Linsey Haram, care a efectuat lucrările la Centrul de Cercetare a Mediului Smithsonian, a declarat: „Masele plastice sunt mai rezistente decât multe dintre resturile naturale pe care le-ați văzut anterior în ocean. Ele creează un habitat permanent în această zonă”.

O mare parte din acestea sunt micro-plastic, foarte greu de văzut cu ochiul liber. Dar există și obiecte mai mari, inclusiv plase de pescuit abandonate, geamanduri și chiar nave care plutesc în derivă de la tsunami-ul din 2011, relateaza Radio Romania Actualitati.

Foto: pixabay

Articole înrudite